Kuře a dýně, to je čistě sezónní záležitost. Kuřecí prso maso nejprve naložíme do marinády s chilli papričkami a následně restujeme na pánvi. Podáváme s pečenou máslovou dýní, jejíž chuť je lehce aromatická a svůdně sladká. V kombinaci s opečenými bramborami, tymiánem, česnekem a cibulí tvoří perfektní přílohu. Steak jsme dochutili lahodnou smetanovou omáčkou.
Máslová dýně je plná vitamínů a téměř bez tuku. Je prostě skvělá. Má vysoký obsah vody a spoustu vlákniny. Pomůže vám dobít energii ještě lépe než tradiční banán - má v sobě totiž spoustu draslíku, který dokáže obnovit správné svalové funkce a rovnováhu v těle. Věděli jste, že šálek uvařené dýně pokryje více než 200% doporučeného denního příjmu vitaminu A? Ten pochází z karotenoidů, které mají na svědomí oranžovou barvu dýní.