Hovězího maso dusíme s kokosovým mlékem a směsí koření, která obsahuje zázvor, kurkumu, chilli papričky, badyán, cibuli, česnek a citronovou trávu. Během vaření přidáme navíc limetovou šťávu a skořici a pomalým dušením, které trvá několik hodin, se odpaří veškerá tekutina z omáčky a maso krásně změkne. Vše podáváme jak je v Asii zvykem - s rýží.
Rendang byl zvolen nejchutnějším jídlem na světě podle hlasování na facebooku Travel.CNN, jehož se v roce 2011 zúčastnilo 35 000 osob. Rendang je jídlo z indonéské kuchyně, původní recept pochází od národa Minangkabaů, kde se podává jako slavnostní pokrm při svatbách nebo oslavách ukončení ramadánu. Podává se s rýží nebo ketupat, rýžovými knedlíčky vařenými v palmových listech. Uvádí se, že správně připravený rendang vydrží tři týdny při pokojové teplotě a až půl roku v chladničce. Obdobným pokrmem je kalio, které se připravuje ze stejných ingrediencí, ale vaří se krátce a zůstává tekuté.