Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky a marinujeme v koření, sojové omáčce, medu, namletém česneku a cibuli. Maso pak pečeme při nízké teplotě několik hodin do měkka a podáváme s rýží a nakrájenou jarní cibulkou.
Bulgogi je korejské jidlo, ve kterém základ tvoří marinované hovězí maso, které se pak griluje nebo opeká na pánvi. Význam slova v korejštině přímo označuje "maso v ohni". Pravé bulgogi se připravuje ze svíčkové nebo jiných prémiových částí hovězího masa, marinuje se v sójové omáčce, sezamovém oleji, česneku, koření a někdy se přidává i zázvor nebo houby. Jeho historie sahá až k Joseonské dynastii, která vládla v období 1392-1897 a bylo určeno především pro šlechtu a bohatší vrstvy obyvatel. Dnes je bulgogi zcela běžným jídlem, které se v různých podobách dostalo i jako varianta úpravy masa třeba do hamburgeru.