Hovězí bulgogi s rýží a jarní cibulkou

pikantní asijská kuchyně

O tomto jídle

Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky a marinujeme v koření, sojové omáčce, medu, namletém česneku a cibuli. Maso pak pečeme při nízké teplotě několik hodin do měkka a podáváme s rýží a nakrájenou jarní cibulkou.

Hovězí bulgogi s rýží a jarní cibulkou

Historie tohoto jídla

Bulgogi je korejské jidlo, ve kterém základ tvoří marinované hovězí maso, které se pak griluje nebo opeká na pánvi. Význam slova v korejštině přímo označuje "maso v ohni". Pravé bulgogi se připravuje ze svíčkové nebo jiných prémiových částí hovězího masa, marinuje se v sójové omáčce, sezamovém oleji, česneku, koření a někdy se přidává i zázvor nebo houby. Jeho historie sahá až k Joseonské dynastii, která vládla v období 1392-1897 a bylo určeno především pro šlechtu a bohatší vrstvy obyvatel. Dnes je bulgogi zcela běžným jídlem, které se v různých podobách dostalo i jako varianta úpravy masa třeba do hamburgeru.

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • hovězí maso
  • sojová omáčka
  • sezam
  • hřebíček
  • česnek
  • cibule
  • mletá paprika
  • cukr
  • jarní cibulka
  • loupaná rajčata
  • med
  • sůl
  • pepř

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek
  • Sója
  • Sezamová semena