Pohanka neobsahuje lepek, a tak jsou soba nudle, které máme od pana Linh ze Sapy, ideální pro celiaky. Z pohledu makrobiotiky se doporučuje pohanka konzumovat hlavně v zimě, kdy prohřívá organismus. Soba nudle jsme doplnili o blanšírovanou zeleninu od pana Jambora a o tofu, které jsme nejdříve marinovali v sojové omáčce a pomerančové štávě se zázvorem. Tofu poté zprudka opečeme a postupně redukujeme omáčku. Umami chuť omáčky se vhodně doplňuje s pikantností zázvoru a kyselostí vinaigrette.
Pohankové nudle jsou vynikající studené se zamíchaným vinaigrette. Pro ohřátí doporučujeme nejdříve vinaigrette zamíchat s ingrediencemi v krabičce a poté ohřát v mikrovlnné troubě nebo na pánvičce.
Soba nudle jsou jedny z pilířů japonské kuchyně. Jí se jak teplé, stejně tak studené, většinou s omáčkou a vodou, ve které se vařily. Japonci často soba nudle vaří i s čajem.