Dýně se Zaatarem a mozzarellou Nodino a sezónní salát

vegetariánské podáváno chlazené

O tomto jídle

Dýni hokkaido z farmy Jamboz u Čáslavi pečeme se slupkou spolu v koření Zaatar a červenou cibulí. Malé Mozzarella "Nodino" z Mozzarellart jsou dílem Marca a jeho výrobny v Praze. Nodino, neboli uzlík, je ručně tvarovaná a uvázaná mozzarella. Všechno mléko pro mozzarellu pochází od českým farmářů a je zpracované dle umu italských sýrařů. Celé jídlo doplňuje sezónní salát z pečeného kadeřávku a naklíčené cizrny z Bezobalu.

Nejlepší je, si tento pokrm vychutnat v pokojové teplotě. Pro ohřátí doporučujeme nejdříve dát mozzarellu na stranu a ohřát jako první zeleninu v mikrovlnné či horkovzdušné troubě.

Dýně se Zaatarem a mozzarellou Nodino a sezónní salát

Historie tohoto jídla

Kadeřávek obecně je považován za super potravinu. Tato listová zelenina, které se také říká divoké zelí, může mít od zelené až po fialovou barvu a je bohatá na vitamíny A, C, K a magnesium. Cizrna je naklíčená, proto lépe stravitelná a více nutričně hodnotná.

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • Dýně
  • červená cibule
  • mozzarella
  • kadeřávek
  • cizrna
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • směs koření Zataar
  • citron
  • petrželová nať
  • couscous
  • olivový olej

Alergeny

  • Mléko
  • Sezamová semena