Čerstvé těstoviny od Pasta fidli zamícháme s ricottou z Mozzarellart. Čerstvé těstoviny jsou na rozdíl od sušených více "pórovité" a tak omáčku nasají a tím lépe propojí chuť. Marco z Mozarellart připravuje sýr v tomto receptu vždy v pondělí každý týden z českého mléka. Protože je ricotta čerstvý sýr, je nejlepší s ním pracovat lehce a nechat vyniknout její sladkou a krémovou chuť. Chuť, která se vhodně doplňuje se slanou chutí sušených rajčat a hořkou chutí z restovaných ořechů z Bezobalu. Rukolové pesto si připravujeme sami, a to z olivového oleje, sýru Grand Moravia, piniových oříšků, česneku a hodně rukoly.
Penne s ricottou jsou vynikající studené. Pro ohřátí doporučujeme nejdříve ingredience zamíchat v krabičce a poté ohřát v mikrovlnné nebo horkovzdušné troubě.