Hovězí seekh kebab s pikantním bramborovým salátem

hovězí maso pikantní

O tomto jídle

Čisté mleté hovězí maso od Naše Maso, které pracuje s českým plemenem Čestr (česká stračena), jsme smíchali se směsí koření a jako přílohu podáváme pikantní bramborový salát se směsí kmínu, olivového oleje, dýně a červené cibule.

Hovězí seekh kebab s pikantním bramborovým salátem

Historie tohoto jídla

Tento druh kebabu je rozšířen například na území Turecka, Pákistánu nebo Maroka, kde patří k tradičním pokrmům. Připravuje se z mletého kořeněného masa a griluje se na špejlích ve speciálních pecích. Servíruje se například s mátovou omáčkou a chlebem.

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • hovězí maso
  • římský kmín
  • strouhanka
  • červená cibule
  • brambory
  • dýně
  • koriandr
  • česnek
  • vejce
  • olivový olej

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek
  • Vejce