Kureci tandoori + ryze

kuřecí maso pikantní bezlepkové indická kuchyně

O tomto jídle

Kuřecí maso z českých chovů marinujeme již den předem v jogurtu, má pikantní chuť po zázvoru, koriandru, česneku a kajenském pepři. Basmati rýže, kterou používáme, se pěstuje na jižních svazích Himalají a je zavlažována z tajicích ledovců.

Kureci tandoori + ryze

Historie tohoto jídla

Tandoori masala patří do indické a pakistánské kuchyně. Ovšem nárok si na něj dělají také Britové. V roce 2001 bylo prohlášeno tehdejším ministrem zahraničních věcí Robinem Cookem za nefalšované britské jídlo a to "nejen proto že je nejpopulárnější, ale proto, že je ilustrací toho, jak Británie dokáže vstřebat a přizpůsobit se vnějším vlivům". V Británii si stačí objednat CTM (chicken tikka masala) a hned všichni budou vědět, co máte na mysli.

Použité suroviny

  • Kuřecí prsa
  • Rýže Basmati
  • Cibule
  • Olej
  • Česnek
  • Chilli
  • Zázvor
  • Rajče
  • Drcená rajčata
  • Koriandr
  • Masala
  • Smetana

Alergeny

  • Mléko